Nej tak til mobilehjemmesider og apps

Hxkdcvis der er noget der irriterer mig, så er det mobilehjemmesider og apps. Altså, ikke generelt, mange mobilehjemmesider og apps er ganske gode, og jeg har også selv udviklet et par stykker i fritiden.

Under gårsdagens keynote ved Goto Århus, af Tim Bray, kom jeg til tænke på hvor tit jeg bliver anbefalet at downloade en specifik app eller bliver dirigeret videre til en mobil-udgave af en given hjemmeside.

XKDC lavede en karikatur af det for nogen tid siden. Irriterer det også dig?

I min fritid arbejder er jeg webmaster i en forening hvor der også har været et brændende ønske om en native app til iPhone, Android og Windows. Jeg har længe “kæmpet” i mod, da jeg snildt kan forudse at det bliver en skrabet verrsion af vore nuværende funktioner på hjemmesiden.

Et par gode eksempler på sites der har lavet gode mobilehjemmesider og apps:

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr

Hvad har de alle til fælles? De tilbyder 95 % af de funktioner, som anvendes dagligt på alle deres platform.

Personligt vil jeg hellere “surfe” en traditionel hjemmeside fra mobiletelefon eller tabletten, end en skrabet version. Ofte leder jeg efter knappen til “go to desktop version”.

 

1 Comment on "Nej tak til mobilehjemmesider og apps"

  1. Jeg er ret enig – mobile websites mangler tit funktionalitet og mobile applikationer giver for mig mest mening hvis de er vel byggede og det er noget jeg vil bruge tit. Ellers er websites klart at foretrække. Jeg har beskrevet min tanker her http://qed.dk/jeppe-cramon/2014/09/25/mine-take-away-punkter-fra-torsdagen-goto-cph-2014-program/

    /Jeppe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.