Feedback fra kunder og brugere

I en travl hverdag er det let at glemme hvem kunden på en user story egentlig er.

For at skabe fokus på hyppig feedback – fra en rigtige bruger – kan det være en god ide at bede Product Owner om at finde en slutbruger som kan give feedback efter et sprint. Feedbacken kan gives på alle niveauer – både på software der er ”ready to ship” men bestemt også på mockups, prototyper og andre arbejdsprodukter. Formatet for hvordan der inviteres til feedback kan variere efter behov; nogle gange er en mail med et billede tilstrækkeligt mens andre gange kan der indkaldes til et kort møde. Det vigtige er at sætte rammerne og være åbne for feedbacken. Som development team kan man godt sætte krav om at få anvist en slutbruger – det er dog ikke sikkert at Product Owner (eller andre) kan efterleve kravet.

En anden ting der kan være værdifuld at have med er interessenter. Findes der andre teams som bør få besked om afslutning af user storien – og i hvilket omfang skal de involveres.

Ovenforer en skabelon til hvordan slutbruger og interessenter kan skrives på en user story:

  • Review: Hvem skal reviewe løsningen af user storien? Er det Product Owner eller er det en navngiven slutbruger – og hvordan skal denne involveres?
  • Interessenter: Er der andre der skal have information om afslutning af en user story? Hvis andre teams eller personer er afhængige af inkrementet kan det være en god ide at give dem besked. Husk at aftale hvilket format beskeden skal kommunikeres.

Feedback kan leveres på mange måde, f.eks. via feedback wraps.

Be the first to comment on "Feedback fra kunder og brugere"

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.