Fuldt fart fremad

Et halvt år inde i 2017 og technical sporet af b-agile er et begyndt at sætte sit aftryk i organisationen. To af de vigtigste elementer er introduktion af technical coach rolles samt b-agile test foundation.

Årsagen til at jeg vælger at fremhæve disse initiativer skyldes at de er unikke i branchen. Personligt har jeg set mange agile transformationer stoppe ved udrulningen af Scrum. Det er naturligvis ikke godt nok, da det primært fokuserer på processer og mekanisk agilitet. Bankdata har haft held med et forsat fokus på forbedringskultur og endnu mere agilitet.

Developers, developers, developers

Technical coach er en spændende rolle uden pendanter i andre virksomheder. Rollen fungerer som en blanding mellem en agil coach og en lead developer. Guildet arbejder med en formel definition, men nogle af de kompetencer jeg ser hos vore technical coaches er:

 

I rollen som technical coach arbejder man coachende, man underviser og man faciliterer i tæt samarbejde med både agile coaches samt andre technical coaches. Yderligere er man med til at inspirere på tværs af teams i eget udviklingsområde samt i hele Bankdata.

Mindre makværk, mere håndværk

Via b-agile test foundation understøttes Bankdatas generiske mål for 2017 og samtidig hjælpes teams til at dyrke professionalisme og deres håndværk yderligere. Fokus for forløbet er kvalitetssikring og agiltest.

Forløbet er opdelt i fire dele:

 • AS-IS workshop, 3 timer
  Definition og afstemning af nuværende kvalitetssikrende aktiviteter og risiko på produkter og systemer
 • Undervisning, 2 dage
  Fællesforståelse for agiltest, testprincipper og praktikker
 • TO-BE workshop, 4 timer
  Planlægning af fremtidige aktiviteter ved brug af testvision
 • Coaching, 2-4 sprints
  Technical coach hjælper med værktøjer, metoder og software craftsmanship

Teamet, technical coach og agil coach arbejder tæt sammen for at implementere forløbet og fastholde forbdringskulturen efterfølgende.

Et vigtigt element i udrulningen er at det ikke kontrolleres centralt – på mest agile vis håndteres planlægning, undervisning og coaching lokalt i de enkelte udviklingsområder. Der er derfor minimal ventetid fra et team ønsker assistance til leverance.

Be the first to comment on "Fuldt fart fremad"

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.